«Συνδεόμενοι με τα δέντρα» – Χοροθέατρο DAS-performance

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι Α΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για τα δέντρα που διοργάνωσε το DAS performance του Πανεπιστήμιου Πατρών, τμήμα ΤΕΠΕΚΕ και η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, στο Δασύλλιο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μαζί με τα παιδιά 5 ακόμα σχολείων της Πάτρας, να περιηγηθούν, να παίξουν, να συνεργαστούν και να συνδεθούν με τα δέντρα, αυτά τα πολύτιμα, σιωπηλά και όμορφα πλάσματα του κόσμου μας. Έφτιαξαν μαρτάκια, κατασκευές landart και χόρεψαν τη χορογραφία “4 εποχές” της Pina Bausch σε ένα μεγάλο κύκλο.
Η δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2023- Μάρτιος 2024, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του ΤΕΠΕΚΕ κ. Μάρως Γαλάνη, χορογράφου του DAS. Περιελάμβανε γνωριμία με τα δέντρα και τη σπουδαιότητά τους στον κύκλο της ζωής, μύθους και παραδόσεις για αυτά, παιχνίδια που καλλιεργούν τη συνεργασία, την περιβαλλοντική συνείδηση και την αυτογνωσία, όπως και κατασκευές και παραγωγή λόγου.
Άλλωστε, όπως μας λέει ο Έρμαν Έσσε… «Τα δέντρα είναι ιερά. Εκείνος που ξέρει να τους μιλάει, εκείνος που ξέρει να τ’ ακούει, αυτός μαθαίνει την αλήθεια. Δεν κηρύττουν νουθεσίες και διδαχές, μόνο κηρύττουν στον καθένα τον αρχαίο νόμο της ζωής…»

Βάλια Τσαγκαράκη, Μαρία Φαρμάκη